26 4 6
In English

Helsinki-Vantaan lentoaseman klassikkoravintola Fly Inn uudistuu

Helsinki-Vantaan lentoaseman klassikkoravintola uudistuu

Fly Inn Restaurant uudistuu suomalaisessa hengessä ja tuo tarjolle uusia makuelämyksiä porttialueelle.

 

7. syyskuuta 1969 vihittiin käyttöön Arkkitehtitoimisto K. Ström & O. Tuomiston suunnittelema Helsinki-Vantaan lentoaseman paviljonkirakennus, joka oli mitoitettu palvelemaan miljoonaa vuotuista matkustajaa. Matkustajien tarpeisiin oli rakennettu myös ”ensiluokkainen” ravintola, nykyiseltä nimeltään Fly Inn.

Matkustajamäärät ovat sittemmin kasvaneet lähes 17 miljoonaan ja matkustajien tarpeet monipuolistuneet, mutta ”ensiluokkainen” ravintola on jatkanut palvelua alkuperäisessä liikepaikassa, olemustaan aina ajoittain päivittäen.

Fly Inn Restaurant avautuu jälleen uudistettuna 17.12.2016. Ravintolan ilmeen takana on suunnittelutoimisto Amerikka, jonka käsialaa on myös kansainvälisessä FAB Awards -kilpailussa maailman parhaaksi lentoaseman viinibaariksi vuonna 2016 valittu Wine & View. Uudistunut ravintola yhdistää elementtejä suomalaisesta luonnosta ja käsityöläiskulttuurista, kansainvälisellä modernilla otteella. Tarkoin valitut vintage-objektit viittaavat ravintolan rikkaaseen historiaan kentän vanhimpana ravintolabrändinä.

Puitteiden uudistuessa uudistuu myös tarjonta: ”Tuomme tarjolle muun muassa aamiaisbuffetin, jonka toteutamme boutique-hotelli hengessä, poimien tarjolle huolella valittuja suomalaisia herkkuja”, toteaa markkinointi- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Jussi Laakso, ravintolaa operoivasta SSP Finlandista.  

Uutta on myös lentoaseman klassikkoannosten kuten grillatun lohen ja poroburgerin rinnalle tulevat ”Fly Inn featuring” -annokset, joiden suunnittelusta vastaavat maamme johtavat ravintolat. Ensimmäisen ruokalistan vieraileva suunnittelija on Tampereen parhaaksi ravintolaksi kolme kertaa valittu Ravinteli Bertha. Berthan primusmoottorit Mika Roito ja Pekka Salmela tuovat annoksissa esiin palkitun ravintolan uniikkia makumaailmaa. ”Yhteistyö Fly Inn Restaurantin kanssa antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä ruokafilosofiaamme Suomen kansainvälisimmällä areenalla”, herrat iloitsevat. Tamperelaista tunnelmaa Ravinteli Berthan vierailun aikana täydentävät Visit Tampereen tuottamat lyhytelokuvat, joita on nähtävillä baarialueen monitoreissa.

”Helsinki-Vantaalle on viime vuosina avattu valtavasti uusia ravintoloita. Tästä huolimatta suomalaisuutta henkivä Fly Inn on säilyttänyt suosionsa matkustajien keskuudessa. Fly Innin monivuotinen menestyminen HelsinkiMenu-kilpailussa ei varmasti ainakaan ole vähentänyt kulinaristien kiinnostusta ravintolaan. Uskomme, että fine dining -henkisille kokemuksille on lentoasemalla kysyntää jatkossakin”, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava Elena Stenholm Finavialta.

 

Lisätietoja:

SSP Finland, Jussi Laakso Director, Marketing and Business Development p. +358 40 167 9900, jussi.laakso@sspfinland.fi

 

Select Service Partner Finland Oy (SSP Finland) tuottaa kahvila-, ravintola-, myymälä-, kokous- ja loungepalveluita matkustusympäristössä. Yritys toimii Helsinki-Vantaan, Rovaniemen, Oulun ja Turun lentoasemilla sekä Helsingin keskustassa tarjoten asiakkaille mieleenpainuvia ruoka- ja juomaelämyksiä. Yrityksen palveluksessa on 210 työntekijää. Yhtiö on osa kansainvälistä SSP-konsernia, jolla on toimintaa yli 30 maassa, pääosin lento- ja rautatieasemilla.