Palvelemme asiakkaitamme vastuullisesti

Kahvi ja tee

Tarjoamme asiakkaillemme ainoastaan vastuulliseksi varmennettuja kuumia juomia. Keväästä 2020 alkaen olemme käyttäneet ainoastaan vastuullista, UTZ- tai Rainforest Alliance-sertifioitua kahvia sekä suodatin- että espressokahvina. Suurin osa vuonna 2021 käyttämästämme kahvista oli luomuviljellyistä pavuista valmistettua.

Starbucks kahviloiden osalta tarjoamme Starbucksin vastuullisuusohjelman (C.A.F.E. = Coffee and Farmer Equity Practice) mukaisesti vastuulliseksi varmennettua kahvia.

Kala

Huolehdimme siitä, että käyttämämme kala ja äyriäiset ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisesti toimivilta kalastusyrityksiltä. Edellytämme, että meille toimitetut ulkomaiset kala- ja äyriäistuotteet ovat MSC- tai ASC-sertifioituja tai vastuulliseksi todennettavia, kestävästi kalastettuja kotimaisia kalalajeja.

Kananmunat

Käytämme kananmunia keittiöissämme päivittäin ja ne kuuluvat kahvila- ja ravintolatoiminnan kannalta keskeisimpien raaka-aineiden joukkoon. Kananmunien tuotantotavan valinnalla on suuri merkitys eläinten hyvinvointiin ja olemmekin luopuneet häkkikananmunien käytöstä kokonaan. Tällä hetkellä kaikki käyttämämme kananmunat ovat vapaan kanan munia.

Palmuöljy

Palmuöljy on maailman eniten käytetty kasvirasva. Palmuöljyä käytetään lukuisissa elintarvikkeissa ja käyttö on yleistä erityisesti leipomotuotteissa.

Palmuöljyn käyttö ei sinällään ole haitallista, mutta tuotannon leviäminen yhä uusille trooppisille sademetsäalueille uhkaa luonnon monimuotoisuutta sekä aiheuttaa metsäkatoa ja merkittäviä kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi tuotantoon voi liittyä työntekijöiden ja alkuperäiskansojen ihmisoikeusloukkauksia.

Olemme sitoutuneet hankkimaan käyttämämme raaka-aineet siten, että käyttämämme palmuöljy on vastuulliseksi sertifioitua RSPO-sertifiointijärjestelmän mukaisesti.